Paikallisen yhteistyön hyödyt

Raumalaisen metsäteollisuuden ja Rauman kaupungin energiayhteistyö on alkanut jo vuonna 1983, jolloin kaukolämmön toimitus aloitettiin Rauma-Repolan tehtaalta Rauman kaupungin energialaitokselle.

Rauman Biovoiman myötä Rauman Energia tuli voimalaitoksen toiseksi omistajaksi. Rauman Biovoiman kaupallinen toiminta alkoi vuonna 2006 lokakuun lopussa.

Ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta lämpöä ja sähköä

Yhteinen teollisuuden ja kaupungin energiayhtiön voimalaitos parantaa laitoksen kapasiteetin käyttöä ja varmistaa kummallekin osakkaalle ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan lämmön ja sähkön toimituksen. Rauman Biovoiman kansainvälisestikin hyvin korkea bio- ja kierrätyspolttoaineosuus (yli 90 %) tukee ja on olennaisen tärkeä osa Rauman kaupungin ympäristötavoitetta.

Tehokasta yhteistä jätevesien puhdistusta

Rauman kaupungin ja teollisuuden yhteinen jäteveden puhdistamo liittyy myös Rauman Biovoiman toimintaan siten, että puhdistamon käyttö hoidetaan yhteisestä valvomosta. Jätevesien yhteiskäsittely (metsäteollisuuden ja kaupungin jätevesien puhdistaminen yhdessä) on erittäin tehokasta sekä kustannustehokasta ja on vähentänyt Rauman merialueen ravinnekuormitusta.