Rauman Biovoima investoi päästöjen vähentämiseen edelleen

Rauman Biovoima investoi päästöjen entistä parempaan hallintaan ja rakentaa uuden päästöjä vähentävän syöttöjärjestelmän biovoimalaitokselleen.

Vuonna 2006 käyttöönotetulle biovoimalaitoksen kerrosleijukattilalle rakennetaan kesän 2017 aikana lisäaineen syöttöjärjestelmä, jonka avulla saadaan entisestään vähennettyä energian tuotannossa syntyvien savukaasujen rikki- ja vetykloridipäästöjä (SO2, HCl).

Projektissa rakennetaan varastosiilo ja syöttölaitteet savukanavaan sekä asennetaan laitteiston automaatio ja sähköistys. Laitteiston koekäyttö alkaa heinäkuun 2017 alussa.

–  Olemme sitoutuneet ympäristöasioiden hyvään hoitoon ja jatkuvaan parantamiseen. Päästöjen hallinnan tehostuminen antaa myös mahdollisuuden lisätä kierrätyspolttoaineiden käyttöä. Hankinta varmistaa samalla ympäristöystävällisen lämmön ja sähkön kustannustehokasta toimitusta osakkaille, toteaa Rauman Biovoiman toimitusjohtaja Timo Pitkänen.

Voimalaitoksen pääpolttoaineina ovat kuori ja hakkuutähteet. Lisäksi käytetään biolietettä ja erilliskerättyä kierrätyspolttoainetta sekä pieniä määriä turvetta.

Lisätietoja: Timo Pitkänen, toimitusjohtaja, Rauman Biovoima Oy, puh. 020 414 3611

Rauman Biovoima Oy on Pohjolan Voiman ja Rauman Energian yhteisesti omistama yhtiö, joka toimittaa vihreää energiaa UPM Paper ENA Oy:n Rauman paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Laitos on bio- ja kierrätyspolttoaineosuudeltaan kärkipäässä Suomessa ja Euroopassa vihreän energian tuottajana.