Rauman Biovoiman uusi piippu

Rauman Biovoiman voimalaitoksen piippu korvataan uudella − Voimalaitoksella varaudutaan talveen

Rauman Biovoiman käyttöikänsä päähän tullut piippu korvataan uudella elokuun lopun aikana. Syyskuussa ovat vuorossa kattiloiden vuosihuollot, joilla varmistetaan biovoimalaitoksen häiriötöntä lämmön ja sähkön tuotantoa talvikaudella. Myös polttoaineita on varastoitu talven varalle.

Rauman Biovoiman lämmön ja sähkön yhteistuotantovoimalaitoksen vuodelta 1983 peräisin oleva kattilan piippu uusitaan. Uusi, nykyistä korkeampi maamerkki nousee 94 metriin.

”Voimalaitoksen monipolttoainekattilan piipun uusimiseen liittyvät työt ovat alkaneet tällä viikolla ja uusi piippu on toimitettu työmaalle. Uuden piipun asennus alkaa ensi maanantaina ja saadaan valmiiksi elokuun aikana. Uusi piippu on noin 15 metriä nykyistä korkeampi”, sanoo Rauman Biovoiman toimitusjohtaja Timo Pitkänen.

Syyskuussa alkavat voimalaitoksen biokattiloiden vuosihuollot, jotka kestävät marraskuun loppuun. Vuosittaiset huollot varmistavat, että voimalaitos on valmiina talven lämmityskauteen.

Polttoaineita on varastossa talven varalle

Kesän aikana voimalaitoksella on varastoitu polttoaineita talvea varten. Biovoimalaitoksen polttoaineet koostuvat yli 90-prosenttisesti bio- ja kierrätyspolttoaineista. Varapolttoaineena käytetään pieniä määriä turvetta tai kivihiiltä.

”Polttoainetilanteemme ensi talvea varten on hyvä. Olemme varastoineet pääpolttoaineitamme, metsäteollisuuden sivuvirtoja, puun kuorta, hakkuutähteitä ja muita sivutuotteita sekä puhdasta kierrätyspuuta. Lisäksi käytämme biolietettä ja erilliskerättyä kierrätyspolttoainetta. Turpeen ja kivihiilen osuus varapolttoaineena on pieni, 0−5 prosenttia. Maakaasua emme käytä lainkaan”, kertoo Timo Pitkänen.

Rauman Biovoiman biovoimalaitos on edelläkävijä erilaisten biopolttoaineiden käyttäjänä ja kiertotalouden edistäjänä Suomessa. UPM Rauman tehdasalueella sijaitseva voimalaitos tuottaa prosessihöyryä UPM Rauman tehtaalle, kaukolämpöä Rauman Energian kaukolämpöverkkoon sekä sähköä. Rauman Biovoiman omistavat Pohjolan Voima Oyj (72 %) ja Rauman Energia (28 %).

Lisätietoja: Timo Pitkänen, toimitusjohtaja, Rauman Biovoima Oy,
puh. 050 533 0075, timo.pitkanen@upm.comwww.raumanbiovoima.fi